اهمیت مصرف آجیل


اهمیت مصرف آجیل

آجیل و دانه ها از غذاهای محبوب هستند و به گفته متخصصان تغذیه ، سرشار از مواد مغذی هستند و مصرف آنها برای سلامتی بسیار مفید است. بذرها هزاران سال است که در تمام قاره های جهان مورد استفاده قرار می گیرد و غذای خوبی برای انسان است. در این مقاله از دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه در اصفهان ، قصد داریم اهمیت مصرف آجیل را توضیح دهیم.

دانه ها فاقد کلسترول و حاوی چربی های اشباع نشده هستند که می تواند خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد. دانه ها همچنین دارای منیزیم هستند که به تقویت ساختار استخوان ها کمک می کند. دانه ها همچنین حاوی کروم هستند که بر عملکرد انسولین تأثیر می گذارد. روی نیز در دانه ها وجود دارد که برای رشد و بهبود زخم ها ضروری است. منگنز ، که بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند ، یکی از مواد مغذی غلات است.

دانه ها همچنین منابع خوب و غنی از ویتامین E هستند.

یک آنتی اکسیدان مهم است. دانه ها ، مانند همه غذاهای گیاهی ، سرشار از فیبر و مواد شیمیایی گیاهی هستند که هر دو از بدن در برابر سرطان و بیماری های مزمن محافظت می کنند.
این غذای ارزشمند را می توان به صورت خام ، بو داده یا پودر شده مصرف کرد. انواع مختلفی از دانه ها وجود دارد: بادام ، فندق ، آجیل برزیلی ، گردو ، پسته ، بادام زمینی و شاه بلوط. دانه های سویا نیز وقتی خشک و برشته می شوند دانه محسوب می شوند.

نکاتی در مورد دانه ها

آفلاتوکسین:

بادام زمینی یکی از دانه هایی است که بیشتر مورد حمله فرم های تولید کننده آفلاتوکسین قرار می گیرد. آفلاتوکسین سمی است که می تواند برای انسان سرطان زا باشد. این سم هم در بادام زمینی و هم در کره بادام زمینی یافت می شود.
ذرت ، برنج ، گندم ، سویا و ذرت خوشه ای نیز ممکن است حاوی آفلاتوکسین باشند. شرکت های بادام زمینی و محصولات آنها مسئول آزمایش آنها برای آفلاتوکسین هایی هستند که به سطوح خطرناک نمی رسند. با این حال ، محققان نگران مواجهه طولانی مدت بدن با آفلاتوکسین ها هستند.

حساسیت

بادام زمینی و دانه های درخت از جمله هشت ماده شایع آلرژی زا هستند. اگر والدین به غلات و حبوبات مانند عدس ، لوبیا و نخود فرنگی حساسیت داشته باشند ، احتمال دارد که فرزندان آنها به این مواد حساسیت داشته باشند. با این حال ، کسانی که سابقه حساسیت خانوادگی ندارند ممکن است به این دانه ها حساسیت داشته باشند. آکادمی آسم و آلرژی آمریکا توصیه می کند که کودکان زیر سه سال از آجیل استفاده نکنند.

ملاحظات زیست محیطی

سموم دفع آفات به طور گسترده ای در تولید بذر استفاده می شود. چند نمونه از این موارد عبارتند از:

اندوسولفان ها

استفاده از این آفت کش در بسیاری از کشورهای جهان ممنوع است. با این حال ، هنوز در ایالات متحده و هند برای تولید برخی از انواع دانه ها استفاده می شود. این آفت کش برای کارگران مزرعه و کسانی که در نزدیکی این مزارع زندگی می کنند خطرناک است. در دسامبر 2003 ، مطالعه ای در هند نشان داد که پسرانی که در نزدیکی این مزارع زندگی می کردند یا کار می کردند ، در اواخر بلوغ بودند. مطالعات روی حیوانات نیز نشان داده است که آفت کش روی سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارد و می تواند به کلیه ها ، کبد و بیضه ها آسیب برساند. همچنین جان حیوانات و ماهیان را تهدید می کند.

سیکلوترین

این سموم ده ها سال است که در کشت بذر مورد استفاده قرار می گیرد و ثابت شده است که برای موجودات زنده در آب مضر است.

اسمیت

این آفت کش در کشت پسته استفاده می شود و ثابت شده است که به زنبورها آسیب جدی می رساند.

آترازین

این آفت کش در ایالات متحده بسیار رایج است. ماهی ها و قورباغه ها تحت تأثیر قرار گرفته اند و می توانند بر باروری انسان تأثیر منفی بگذارند.

دیاکینون

این آفت کش به دلیل تأثیر بر خاک شناخته شده است و برای پرورش بادام زمینی استفاده می شود و برای زنبورها و پرندگان بسیار سمی است. پس از برداشت دانه ها ، آنها را با متیل بروماید ، یک آفت کش سمی ضد عفونی می کنند. به احتمال زیاد متیل بروماید هنگام خوردن دانه ها آسیبی به شما نمی رساند. اما متیل بروماید برای افرادی که در مزرعه کار می کنند بسیار خطرناک است. همچنین به لایه ازن آسیب می رساند.

روشهای مقابله با مشکلات دانه

از سموم دفع آفات خودداری کنید

یکی از راه های جلوگیری از آفت کش ها استفاده از دانه ها است که محصول درختان ارگانیک هستند. متأسفانه تعداد مزارع تولیدکننده محصولات ارگانیک بسیار اندک است. این مزارع در آمریکا نیز بسیار کم است. محصولات ارگانیک و غذاها به گونه ای رشد می کنند که هنگام رشد از آفت کش هایی که برای طبیعت بی ضرر یا بسیار مضر هستند استفاده می شود. تولید محصولات و غذاهای ارگانیک گران است. محصولات ارگانیک با قیمت بالاتری نسبت به محصولات معمولی به بازار عرضه می شوند و این یکی از دلایلی است که تولید و پرورش آنها زیاد نیست.

نکاتی در مورد خرید و نگهداری بذر

دانه ها به اشکال مختلف تولید می شوند. بذرهای دارای پوست را می توان برای مدت طولانی ذخیره کرد و به راحتی پوسیدگی ندارند ، فقط باید در جای خشک و خنک نگهداری شوند. دانه های پوست کنده را می توان بیشتر نگهداری کرد ، مخصوصاً اگر بو داده باشند. اگر می خواهید آنها را بیش از 6 ماه نگه دارید ، آنها را در فریزر قرار دهید. همچنین می توانید دانه ها را به صورت خرد شده خریداری کنید. این باعث صرفه جویی در وقت شما می شود ؛ با این حال ، هر دو گرانتر هستند و شما باید مراقبت بیشتری از نگهداری آنها داشته باشید زیرا می توانند سریعتر خراب شوند. توصیه می شود دانه ها را با پوست بخرید و خودتان آنها را خرد کنید. وقتی علائم کپک روی دانه ها مشاهده کردید ، فوراً آنها را بیرون بریزید. دانه های درخت بر بادام زمینی ترجیح داده می شوند و حاوی سم آفلاتوکسین کمتری هستند.


دکتر. رضا اطمینانانی با ارائه روشهای اساسی تغذیه و میزان و نحوه غذا خوردن می تواند نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام Dr. رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در اصفهان.


دکتر. رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


مطالب پیشنهادی:

تفاوت جوش شیرین و جوش شیرین

از شاخص قند خون چه می دانید؟

با خوردن گوشت هیچ کاری نکنید و انجام ندهید

هنگام استفاده از اکریل آمید هشدار دهید



دیدگاهتان را بنویسید