توصیه های تغذیه ای مهم در نوروز


ویروس کرونا نامیده می شود ویروس کوئید 19
علاوه بر ایجاد اختلال در زندگی روزمره بسیاری از مردم در سراسر جهان ، مانع از اجرای مراسم سنتی در برخی از کشورها از جمله ایران می شود. در این رابطه ، مقامات بهداشتی از مردم می خواهند روابط اجتماعی و خویشاوندی را محدود کنند.

توصیه ما به شما این است که تا آنجا که ممکن است برنامه های سفر و دیدارهای خود را به نوروز موکول کنید. اما اگر یک گردهمایی خانوادگی کوچک دارید ، ایده خوبی است که توصیه هایی داشته باشید تغذیه از روزهای بعد برای به حداقل رساندن مشکلات ناشی از آن استفاده کنید.

ابتدا غذاهای پرمصرف نوروزی را معرفی می کنیم:

میوه ها:

میوه ها از نظر مواد مغذی و طعم متفاوت هستند ، اما ویژگی های مشترکی نیز دارند:

1. آنها حاوی انواع آنتی اکسیدان ها هستند آنتی اکسیدان ها موادی هستند که رادیکال های آزاد را برای جلوگیری از بیماری خنثی کرده و اثرات سن بر بدن را به تأخیر می اندازند. (اثر ضد پیری)

2. از آنجا که غذاهای این گروه عموماً بدون فرآیند تهیه و پخت خورده می شوند ، میزان اتلاف مواد مغذی و آنزیم های مفید آنها بسیار ناچیز است.

3. آنها حاوی انرژی کمی هستند. البته آنها حاوی انرژی هستند و تصور عمومی که “میوه شما را چاق نمی کند” اشتباه است و هر 100 گرم میوه معادل 5-6 قاشق غذاخوری برنج ، کربوهیدرات و انرژی است.

یادداشت مهم : برخلاف تصور عموم ، میوه های خشک که به دلیل طعم و مزه بسیار مورد توجه قرار گرفتند ، میان وعده یا غذای ناخواسته محسوب نمی شوند و دارای بیشتر خواصی هستند که برای گروه میوه ها شرح داده شده است. اما لازم به یادآوری است که میوه های خشک کالری بیشتری در واحد حجم دارند. به همین دلیل است که آنها همان گردو هستند ، که در صورت مصرف بیش از حد ، با همه فواید آن شما را چاق می کند.

آجیل:

گردو متعلق به گروه پروتئین است. قدرت آجیل در حضور مواد مغذی و ویتامین ها است. این گروه دارای مزایا و معایبی است که به شرح زیر است:

1. کالری بالایی دارند استفاده از این گروه غذایی کالری بالایی را برای بدن تأمین می کند ، که باید به درستی محاسبه شده و در قسمت روزانه غذای گروه پروتئینی گنجانده شود.

2. دارای محتوای سدیم بالایی هستند. اگرچه میزان سدیم موجود در این غذاها به طور طبیعی زیاد نیست ، اما معمولاً در حین آماده سازی نمک به آن اضافه می شود. میزان بالای سدیم برای افراد سالم و افراد مبتلا به فشار خون کافی نیست.

3. بسیاری از خواص آنها مربوط به چربی های اشباع نشده است ، بنابراین خوردن آجیل مشکلی ایجاد نمی کند. اما روغن ها و چربی ها ، خوب یا بد ، 9 کیلو کالری انرژی در گرم دارند.

4- افزایش ماندگاری می تواند نوع روغن ها را تغییر داده و از خواص تغذیه ای آنها بکاهد.

5- اگر شما از جمله افرادی هستید که در نوروز مقدار زیادی آجیل می خورید ، هنگام خوردن سایر غذاهای گروه پروتئینی یعنی گوشت قرمز و سفید ، ماهی ، تخم مرغ و محصولات لبنی باید مراقب باشید.

شیرینی

کسانی که بعد از نوروز دچار اضافه وزن می شوند ، شیرینی را بزرگترین مقصر خود می دانند. شیرینی ها متعلق به گروه غلات هستند. آرد شیرینی پزی نوعی دانه تصفیه شده است که سبوس را از دانه برای شکل و طعم بهتر جدا می کند.

از دست دادن سبوس منجر به چندین رویداد مهم در این غذاها شده است:

1. بسیاری از مواد مغذی مانند ویتامین B و آهن موجود در این غذاها از بین می رود.

2. کمبود سبوس باعث افزایش سریع قند خون پس از خوردن این غذاها می شود و در نهایت پس از خوردن این غذاها در مدت زمان کوتاه تری احساس گرسنگی خواهید کرد.

3. توت فرنگی آب زیادی را جذب کرده و سرعت حرکت غذا را در دستگاه گوارش افزایش می دهد. حذف سبوس حجم غذا را در معده کاهش می دهد و همچنین سرعت غذایی را که از روده ها عبور می کند و منجر به یبوست می شود ، کاهش می دهد.

نکات منفی ذکر شده در بالا مربوط به آرد تصفیه شده است. حالا فرض کنید می خواهید این شیرینی را بپزید. حتما مقداری شکر و روغن یا کره و خامه و شیر پرچرب به آن اضافه کنید. از آنجا که این غذاها حاوی ویتامین یا مواد مغذی نیستند ، مصرف طولانی مدت می تواند باعث شود بدن به دلیل کالری دریافتی ویتامین دریافت نکند و دچار سوءتغذیه شود. کاهش اشتها یکی از عوارض سوء تغذیه است.

توصیه های تغذیه ای مهم در نوروز:

خوردن حداقل 3 وعده غذایی اصلی در روز (صبحانه ، ناهار و شام) را فراموش نکنید.

– در ایام نوروز ، بهتر است رژیم غذایی را مانند زمان های دیگر تنظیم کنید و آجیل و آجیل را به عنوان میان وعده و به میزان متعادل بخورید. ولی حجم غذا می تواند در هر وعده اصلی گنجانده شود کاهش. او به خصوص یک شام بسیار کوتاه می خواست.


صبحانه این یکی از مهمترین وعده های غذایی است که برای سلامتی و رفاه افراد اهمیت ویژه ای دارد. بهتر است افراد در ایام تعطیل زودتر بخوابند تا بتوانند صبح تازه بیدار شده و صبحانه کامل بخورند ، از جمله مقدار کافی نان ، شیر ، پنیر ، آجیل و … کره ، خامه ، شیر و استفاده از تخم مرغ ، خیار ، گوجه فرنگی ، میوه ها و آب میوه های طبیعی برای ایجاد رژیم غذایی متنوع برای صبحانه.

میوه ، کشمش و خرما از جمله میوه ها هستند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که نمی توانید از خوردن میوه در مهمانی ها صرف نظر کنید ، توصیه می کنیم این مواد را از صبحانه تا زمانی که مصرف چای نیز ممنوع است حذف کنید.

-به دلیل دریافت مواد قندی در ایام عید ، مصرف قند همراه چای را تا حد امکان محدود کنید.

هرم راهنمای غذا خوردن 2-4 واحد میوه در روز را توصیه می کند. در ایام نوروز ، معمولاً به دلیل در دسترس بودن بیشتر میوه ها ، مصرف آنها در مقادیر زیاد معمولاً بیش از حد زیاد و بیش از حد است. بنابراین ، به ویژه اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید ، مصرف میوه خود را به 2-4 واحد در روز محدود کنید.

– اگر شیرینی می خورید ، باید سهم نان و برنج را در وعده های غذایی کاهش دهید. در چنین شرایطی ، استفاده از سالاد یا سبزیجات همراه با غذا می تواند علاوه بر ایجاد احساس سیری از پرخوری یا سوء تغذیه نیز جلوگیری کند.

– با قاطعیت سهم شیرینی و شکلات خود در روز و میزان آجیل را تعیین کنید. سهمیه خود را کنار بگذارید و دیگر درخواست نکنید.

مصرف غذاهای چرب و سرخ شده را کاهش دهید. غذاهای پخته و بخارپز بیشتر بخورید.

می توانید از کدو تنبل ، هویج ، سیب زمینی ، کلم بروکلی و مرغ غذای عالی تهیه کنید که ارزش غذایی بالایی دارد و در عین حال کالری بالایی ندارد.

– روزانه بین 8 تا 11 لیوان آب بنوشید. کاهش مصرف آب در نوروز یکی از مهمترین عوامل مضر برای سلامتی است.
از سوی دیگر ، نوشیدن آب از پرخوری جلوگیری می کند و احساس سیری را در شما ایجاد می کند.

مصرف زیاد شیرینی و شکلات در ایام نوروز مانند سایر موارد ، می تواند منجر به مشکلات سلامتی شود. مصرف بیش از حد تنقلات ، شیرینی و شکلات در این روزها در کودکان اغلب باعث مشکلات گوارشی مانند معده درد ، تهوع و استفراغ می شود و همچنین از مصرف غذاهای اصلی جلوگیری می کند و بنابراین ادامه این وضعیت به مدت 2 هفته در تعطیلات پر از پیچیدگی هیچ کدام سرگرم کننده و نه راحت

– شیرینی و آب نبات می تواند اشتها را به ویژه در کودکان کاهش دهد. بنابراین ، توصیه می شود کمتر از آنها را با فاصله 2 تا 3 ساعت از غذای اصلی مصرف کنید.

شیرینی و آب نبات را دور از دید نگه دارید. وقتی شیرینی ها روی میز هستند ، طبیعی است که هر چند دقیقه یکبار میل کنید
خوردن شیرینی.

فعالیت بدنی و ورزش مناسب انجام دهید.

شانس

دیدگاهتان را بنویسید